Cannabis soorten

Cannabis soortenCannabis soorten

Het kiezen van de juiste cannabis soort kan een moeilijke taak zijn, vooral als je niet zeker weet welke cannabis soorten het beste zijn voor de manier waarop je wilt groeien.

De eerste stap is om de verschillende soorten cannabis goed te begrijpen, zodat je kunt beslissen welke het meest geschikt zijn voor jouw situatie en uiteraard de beste resultaten zal opleveren.

Afghaan
Afghaan wietzaden zijn erg gemakkelijk te ontkiemen en te kweken omdat ze erg sterke kwaliteiten hebben. Zoals bijna alle soorten uit deze regio zijn de planten erg bestand tegen schimmels en ziektes en doen het zelfs goed met mindere weersomstandigheden zoals de meeste landen in Europa.

 

Cheese
De cannabis soort Cheese is een zeldzaam vrouwelijke fenotype van Skunk #1 en een kruising afkomstig uit Afghanistan (Indica), Mexico (Sativa) en Columbia (Sativa). Deze plant heeft indrukwekkend grote toppen met een zeer kenmerkende cheese-achtige geur.

 

Diesel
Diesel heeft een opmerkelijke geur. Deze cannabis plant ruikt namelijk naar een mix van groene citrus en benzine, waarvan het haar naam krijgt. De bladeren van Diesel zijn kort en breed ondanks een uiterlijk dat meer op een indica lijkt. De toppen en bladeren worden paars aan het einde van de bloei cyclus.

 

Haze
De herkomst van Haze ligt in de heuvels van de Bay Area in Californië. Deze cannabis soort is een mix van Colombiaanse, Mexicaanse, Thaise en Jamaicaanse wietzaden.

 

Kush
Kush is geschikt voor binnen- en buitenteelt, groeiend tot een hoogte van 80 cm binnenshuis en tot maximaal 250 cm buiten. Deze soort geeft goede opbrengsten.

 

Ruderalis
Ruderalis is een cannabis soort, die oorspronkelijk uit Centraal-Rusland komt. De gehele levenscyclus kan in slechts 10 weken worden voltooid. In plaats dat de bloei inzet zodra het seizoen of klimaat veranderd zal Ruderalis beginnen te bloeien afhankelijk van de leeftijd van de plant. Dit wordt autoflowering genoemd.

 

Skunk
Skunk wietzaden zijn erg populair en het kweken van Skunk cannabis soorten is een van de snelste en gemakkelijkste manieren om hoge kwaliteit wiet te produceren.

 

White Widow
De originele White Widow stamt uit de jaren '90 en is een kruising tussen een Indiase cannabis Indica en een Braziliaanse cannabis Sativa.