Wiet kweken

Wiet kweken

Wiet kwekenWiet kweken kan je natuurlijk op veel verschillende manieren doen. Je kan ervoor kiezen om buiten wiet of binnen wiet te kweken. Dit gebeurt vaak op aarde, cocos, of door middel van geavanceerde hydrosystemen.

Buiten of binnen kweken

Beide vormen van kweken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Binnen kweken zorgt vaak voor een betere kwaliteit, omdat je alle omstandigheden perfect kan optimaliseren. Echter kunnen er bij het binnen kweken van wiet ook sneller problemen zoals ongediertes of schimmels voorkomen.

Buiten kweken

Buiten wiet kweken heeft als voordeel dat de planten erg groot kunnen worden (met als gevolg een grote opbrengst) en alle ruimte voor de wortelgroei hebben. Uiteraard is het kweken van wiet buiten ook een stuk goedkoper en eenvoudiger doordat er geen kweeklampen, ventilatoren en kweektenten nodig zijn.

Buiten kweken is natuurlijk de meest traditionele methode van het kweken van cannabis. 

Lees meer over buiten kweken

 

Binnen kweken​Bij het kweken van wiet binnen is het gebruik van de juiste verlichting, ventilatie en voeding van groot belang. Een goede omgeving is immers de basis voor de teelt van gezonde en volle planten met een hoge opbrengst.  Je kunt gemakkelijk een eigen kweekruimte voorbereiden. Je kunt deze zowel zelf maken als  kant-en-klaar verkrijgen. Daarnaast kun je natuurlijk ook een kweektent aanschaffen voor de kweek van je wietplantjes.

Er zijn tal van dingen te denken bij het kweken van cannabis, door het blijven uitbreiden van je kennis, het onderzoeken van de juiste apparatuur en het vergelijken van de beste zaden zal je elke keer een betere oogst krijgen.