Temperatuur & luchtvochtigheid

Temperatuur en vochtigheid

Om het beste eindresultaat te verkrijgen is het belangrijk de wietplanten in het juiste klimaat te plaatsen. Dit doe je door de ruimte op de juiste temperatuur te houden en voor een aangepaste luchtvochtigheid te zorgen. Gezien temperatuur en vochtigheid anders dienen te zijn tijdens de groei dan tijdens de bloei is aangepaste apparatuur nodig om de ruimte te optimaliseren.

De juiste temperatuur

TemperatuurWietplanten gedijen het beste in een omgeving waar het zo'n 20 tot 25 graden Celsius is. Als minimumtemperatuur kun je 18 graden hanteren en als maximumtemperatuur 30 graden. Eens de temperatuur in de ruimte zich niet meer tussen deze waardes bevindt, is de kans groot dat je planten het niet zullen halen. Hou er bij het verwarmen van de ruimte zeker rekening mee dat ook je lampen voor de nodige hitte zorgen. Een goede ventilatie kan vermijden dat de ruimte al te warm zal worden.

De juiste luchtvochtigheid

LuchtvochtigheidNaast temperatuur is ook de luchtvochtigheid van het grootste belang. Wanneer de zaden aan het kiemen zijn en in het begin van de groei, mag deze rond 80% liggen. Een juiste temperatuur en vochtigheid in dit stadium zorgt voor een snellere groei en bijgevolg snellere oogst. Eens de bloei is ingezet, kun je de vochtigheid laten dalen tot zo'n 45 à 50% voor het beste eindproduct.