Kweken met LED TL

LED TLAls je thuis wiet wilt kweken, heb je tegenwoordig de keuze uit verschillende groeilampen die uiterst simpel in gebruik zijn en waarmee je ook nog eens flink kunt besparen op de kosten. Tot de nieuwere vormen van kweekverlichting behoren de zogeheten LED TLs. De diverse lampen van dit type kunnen worden gebruikt voor zowel de groei- als de bloeifase van wietplanten.

LED TL: 75% voordeliger kweken

LED TLs zijn een uiterst zuinige vorm van verlichting. In vergelijking met de voor kweekruimtes gebruikelijke natrium- en kwiklampen kan je besparing op de kosten voor verlichting oplopen tot maar liefst 75%. En dat is nog niet alles, want een LED TL gaat ook nog eens bijzonder lang mee. Je kunt bij deze TL buizen uitgaan van een maximum aantal van 50.000 branduren.

Eenvoudige installatie LED TL

Een ander groot voordeel dat deze kweeklampen bieden, is dat ze gemakkelijk zijn aan te brengen. De stekker ervan kan namelijk direct worden aangesloten op het stopcontact. Omdat LED TLs relatief weinig warmte afgeven, is het geen probleem als je ze dicht boven of zelfs tussen je wietplanten installeert. Dit maakt dit soort verlichting ideaal voor kleine of lage kweekruimtes.