Hydrosystemen

Hydrosystemen voor wietkweek

HydrosystemenEr zijn verschillende systemen die je kunt gebruiken als je zelf wiet wilt gaan kweken. Eén daarvan is de toepassing van een hydro systeem, waarbij je kunt kiezen uit passieve en actieve varianten. Beide kweeksystemen hebben hun voor- en nadelen, maar over het algemeen kun je als beginnende thuiskweker beter voor een passief systeem kiezen. Growshops bieden verschillende kweekbakken aan.

Wat is een passief hydrosysteem

Bij passieve hydrosystemen staan de planten in een pot, waarvan de onderkant bestaat uit een water- en voedingsoplossing. Hierdoor is er continu toegang tot water en de daaraan toegevoegde voedingsstoffen. Het voordeel is dat de voeding van onderaf wordt gegeven, zodat de hogere lagen van het kweekmedium waarin de wortels groeien zeer rijk aan zuurstof blijven. Deze kweekmethode levert een hogere opbrengst op, dan het handmatig water geven.

Kenmerken actieve hydro systemen

Actieve hydro systemen werken met lucht- of waterpompen om de planten van voeding te voorzien. Om hiermee goede resultaten te behalen, is het van belang dat je bekend met het werken met een hydro systeem. Zo moeten onder andere de zuurstof- en pH-waarden van het water in de gaten worden gehouden. Ben je een gevorderde kweker, dan zou je dus een actief kweeksysteem kunnen aanschaffen.