Mesten in de volle grond

Mesten in de volle grond

Mesten volle grondWanneer je ervoor kiest om je wiet buiten te planten, dien je te mesten in de volle grond. Dit kan je zowel met organische als chemische meststoffen doen, maar gezien je het product nadien zult consumeren is organische mest het meest aangewezen. De hoeveelheid meststof die je dient toe te voegen is vooral een kwestie van ervaring.

Organische mest mengen

Mesten in de volle grond doe je bij voorkeur ruim voor je aan het zaaien of planten slaat. Een half jaar vooraf bijvoorbeeld is ideaal om de meststoffen de kans te geven zich volledig met de grond te vermengen. Zaken als compost kun je niet teveel gebruiken, maar met sommige andere stoffen dien je op te letten. Een teveel aan meststoffen kan zeker schadelijk zijn voor je planten en moet je dus ten alle kost vermijden.

Aangegeven hoeveelheid meststoffen

Organische mestWerk je met meststoffen die je in de winkel koopt, dan kun je ervan uitgaan dat je gemiddeld twee keer zo lang doet met een bus dan aangegeven op de verpakking. Heb je echter je eigen meststoffen gecreëerd zoals met een composthoop het geval is, dan kan je wat vrijer met de meststoffen omspringen. Wissel verschillende stoffen met elkaar af in functie van de groeifase van je planten om het beste resultaat te krijgen.