Stekpoeder

Klonen maken met stekpoeder

StekpoederJe wietplantjes zijn net als mensen: ze houden van de zomer en de lente. De zomerperiode is het geschikte moment om te stekken. Eerst knip je de stek af met een scherpe schaal of een schoon mes. Verwijder alle bladeren die onder de grond zouden terechtkomen. Die zouden gaan rotten en dat is niet bevorderlijk voor de groei. Vervolgens is het tijd voor stekpoeders.

Stekpoeder is poeder dat groeiregulatoren -zeg maar doping voor planten- bevat. Door je planten te stekken vermeerder je de opbrengst doordat ze beter gaan wortelen. Door stekpoeders prikkel je de wortelaanleg. Voor een correct gebruik ven stekpoeder volg je volgende stappen. Doop de basis van de wietstek in het poeder. Tik zacht tegen de stek zodat enkel het nodige poeder blijf kleven. Zorg er zeker voor dat er niet teveel poeder blijft kleven want zoiets werkt omgekeerd: je wietplant kan afsterven. Vervolgens steek je de plant in de grond.

Voordelen van stekgel

Sommige mensen werken liever met stekgel. Deze gel bevat hormonen, vitamines en mineralen en biedt belangrijke voordelen. De gel sluit het afgesneden gedeelte onmiddellijk af, zonder het risico van infectie. Het bevat de vereiste hoeveelheid hormonen, goed voor een sterke groei van de wietplant. Met een stekgel kun je ook niet knoeien. Bij stekpoeders kun je makkelijk morsen met het poeder terwijl dit bij een gel veel minder is.