LED UFO voor binnenkweek

LED UFOVoor het kweken van binnenwiet worden traditioneel kwik- en natriumlampen gebruikt. Een groot nadeel van deze HPS- en MH-lampen, is hun hoge wattage. Vergeleken met LED UFOs brengen ze dan ook onnodige energiekosten met zich mee. Daarbij worden de traditionele kweeklampen erg warm, waardoor je er steeds voor moet zorgen dat er voldoende ruimte is tussen de toppen van je planten en de lampen.

Efficiënter met LED UFO

Met name in kleine kweekruimtes kun je daarom beter voor LED UFOs kiezen. Deze zijn verkrijgbaar als 50 watt- en 90 watt-lampen. De 50 watt-lamp is de ideale vervanger voor de duurdere 100 tot 150 watt-lamp, terwijl het andere model kan worden toegepast als alternatief voor de 150 tot 200 watt-lamp. Het bevestigen van dit type LED-lampen is bovendien uiterst eenvoudig, want je kunt ze direct in het stopcontact steken.

LED UFO - duurzaam kweken

Behalve dat je minder kwijt bent aan energiekosten, hebben LED UFOs ook een positief effect op het klimaat in je kweekruimte. Omdat de lampen een ingebouwde ventilatie hebben, geven ze namelijk veel minder warmte af. Een LED UFO gaat bovendien lang mee en heeft een levensduur van maar liefst 50.000 branduren.