Bewaak de luchtvochtigheid met hygrostaten

HygrostatenGezien het voor wietplanten erg belangrijk is om in het juiste klimaat te groeien en bloeien, is het aangeraden om de luchtvochtigheid nauwlettend in het oog te houden. Dit kan onder andere door het gebruik van een hygrostaat. Deze sensor meet de luchtvochtigheid en grijpt via een schakelend contact in wanneer vooraf bepaalde waarden overschreden worden.

Instellen van hygrostaten

Hygrostaten hebben pas nut wanneer ze correct zijn ingesteld en aangesloten op een luchtbevochtiger of ventilatiesysteem. Wanneer de ruimte snel te droog is, koppel je het schakelend contact van de hygrostaat aan een luchtbevochtiger. De sensor stel je in op de gewenste vochtigheidsgraad. Zodra de vochtigheidsgraad van de ruimte te laag is, zal het schakelend contact van de hygrostaat de luchtbevochtiger in werking stellen tot de gewenste waarden weer bereikt zijn.

Correct gebruik van hygrostaten

Naast een juiste instelling is het ook essentieel om de sensor correct te plaatsen. De luchtvochtigheid in een ruimte is niet identiek op iedere plek in de ruimte. Wanneer de sensor bijvoorbeeld pal aan het raam geplaatst wordt, kan dit een vertekend beeld geven. Om er zeker van te zijn dat het klimaat in de ruimte niet onterecht aangepast wordt, moet er dus nauwkeurig bepaald worden waar de sensor moet staan.