Wiet schoonmaken en bewaren

Wanneer moet je wiet schoonmaken?

Wiet schoonmakenAls je je eigen wietplantjes al bent aan het kweken, dan ben je al heel ver gekomen! Nu komt het spannende werk aan de beurt, de wietplantjes schoonmaken, de wiet knippen en de wiet bewaren en drogen. Je kunt verwachten dat binnen 2 tot 3 weken alle topjes voldoende gedroogd zijn om ze te kunnen schoonmaken. Wel zijn ze nog vers genoeg om de vorm te behouden.

Schoonmaken door de wiet te knippen

De wiet kun je eenvoudig schoonmaken door eerst de de toppen van de takjes te knippen. Daarna kun je de grotere bladeren en de topjes van de kleinere bladeren verwijderen. Deze zijn namelijk scherp in smaak. Gooi dit overigens niet weg, want in deze toppen zit veel THC en eventueel kun je hier zelfs wietboter van maken. In het ideale geval gebruik je hiervoor een klein schaartje. Voor mooie bolletjes kun je ook de lege takjes wegknippen. Laat de wiet daarna 1 tot 2 dagen in de open lucht drogen.

Wiet schoonmaken en bewaren

Zodra je de wiet schoongemaakt hebt en kort hebt laten drogen, wordt het tijd om de wiet te bewaren. Zorg ervoor dat je de wiet verpakt voordat deze helemaal uitgedroogd is. Deze zal na het wiet knippen namelijk ook in de verpakking nog meer uitdrogen. De beste manier om wiet te bewaren is door deze in een luchtdichte plastic zak te verpakken. Reguliere plastic zakken laten nog altijd lucht door. Dit is dus niet ideaal. Het beste kun je in de webshop kijken voor zakjes die je luchtdicht verpakken kunt. Zo hou je je wiet het langste vers. Bovendien blijft goed bewaarde wiet jaren goed. De kwaliteit kan er althans wel onder lijden, laat hem dus niet te lang liggen. Kijk gauw in onze webshop voor alle benodigdheden om je eigen wiet te kweken en te bewaren!