Gebruik van groeivoeding bij de wietplant

Wie wiet kweekt, is erop gebrand een goede oogst te krijgen. Een van de manieren om dit in de hand te werken is het gebruik van groeivoeding voor de wietplant. Dit type voeding stimuleert jouw planten om sneller en sterker te groeien zodat ze meer toppen kunnen dragen. Wanneer je de groeivoeding op het juiste moment aan je planten geeft, zal het resultaat onmiskenbaar aanwezig zijn.

Welke groeivoeding aan jouw wietplant geven?

GroeivoedingBinnen de categorie voeding voor groei van de wietplant is er de keuze tussen biologische en synthetische meststoffen. Gezien je het eindproduct zult consumeren, is het aan te raden altijd voor natuurlijk of biologische groeivoeding te kiezen. Deze voeding voor de groei van de wietplant kun je makkelijk kopen in flessen waarmee je de hele periode van groei kunt overbruggen. Daarnaast kun je het beste gebruik maken van een voedingsschema om er zeker van te zijn dat de planten de juiste stoffen krijgen op het juiste ogenblik.

Belangrijkste voeding voor groei van de wietplant

Water gevenDe belangrijkste bron van voeding voor de groei van de wietplant blijft natuurlijk water. Zeker in de eerste twee weken na het ontkiemen, zullen de zaden nagenoeg al hun voedsel uit het water en de aanwezige aarde kunnen halen. Dit wil echter niet zeggen dat jouw planten niet gebaat zijn bij extra voedingstoffen. Vaak maken deze additionele producten het verschil wanneer het over de grootte en de kwaliteit van de planten gaat. Zorg er wel voor dat je op tijd overschakelt naar voedingsstoffen voor de bloei, eens je planten in deze nieuwe fase terechtkomen. Vooraf een schema opstellen vermijdt verwarring en het toedienen van de verkeerde voeding.