Water, voeding en meststoffen

Thuiskweken - water, voeding & meststoffen

Voeding en meststoffenWanneer je thuis wietplanten kweekt en daarvan een zo goed mogelijke opbrengst wilt oogsten, zijn er meerdere types voeding & meststof die je aan de grond, bodem of potaarde van je planten kunt toevoegen. Met deze stoffen zorg je ervoor dat je wietplanten de benodigde voeding kunnen opnemen. Bij de juiste doseringen kun je rekenen op sterke en volle planten met veel toppen en een optimaal THC-gehalte.

Voeding & meststoffen onmisbaar

Licht, water en warmte zijn uiteraard van groot belang voor een wietplant, maar het ontbreken van goede voeding & meststof zal tot gevolg hebben dat je uiteindelijk een minder volle plant opkweekt. Voor het allerbeste resultaat is het dus aan te raden om je goed te oriënteren op de mogelijkheden die er rond het kweken van wietplanten zijn op het gebied van voeding & meststoffen.

Soorten voeding & meststoffen

Voeding voor bloei en groeiEr bestaan diverse soorten voeding voor wietplanten die kunnen worden toegepast in de groei- en bloeiperiode. Cruciale voedingsstoffen zijn kalium, stikstof en fosfor. Voedingssupplementen als guano (vogelmest), paardenmest, maerl (zeewier), wormenmest en visemulsie (visafval) bevatten alle één of meer van deze bouwstoffen. In de growshop kun je je laten informeren over de verschillende vormen van voeding & meststof voor de thuiskweek.