Wiet buiten kweken

Wiet buiten kweken

Wiet kweken

Buiten wiet kweken heeft als voordeel dat de planten erg groot kunnen worden (met als gevolg een grote opbrengst) en alle ruimte voor de wortelgroei hebben. Uiteraard is het kweken van wiet buiten ook een stuk goedkoper en eenvoudiger doordat er geen kweeklampen, ventilatoren en kweektenten nodig zijn.

Buiten kweken is natuurlijk de meest traditionele methode van het kweken van cannabis. Overweeg ook om veiligheid en hoe u uw planten te beschermen tegen nieuwsgierige ogen en indringers.

Buiten kwekenEnkele tips om mee te beginnen: Focus op de basis; bodem, zon en water. 
Maximaliseer de blootstelling aan zonlicht door het planten van de cannabis in een gebied op het zuiden. 
Maak diepe en grote gaten in de grond als je grote en bossige planten wilt. 
Vergeet niet om uw planten regelmatig water te geven, vooral als de zomer erg droog is. 

 

Tips voor kweken van wiet buiten

Voordat je begint met het kweken van buitenwiet, dien je een aantal aspecten goed voor elkaar te hebben. Koop altijd goede en kwalitatieve wietzaadjes/stekjes, die ook geschikt zijn voor buiten. Niet alle wietsoorten zijn even geschikt om buiten optimaal te groeien in een koud klimaat. Als je opzoek gaat naar goede buiten wiet zaadjes, let dan op de volgende factoren.

-    Sterke wiet soort
-    Schimmelbestendig is
-    Goed tegen regen en vocht kan
-    Wietplant met korte bloeiperiode

Groei en bloei fase

Net als bij binnen wiet kweken bestaat de kweekfase buiten ook uit twee fases: de groeifase en de bloeifase. Tijdens de groeifase krijgt de plant veel licht en zo weet de wietplant dan ook dat het in de groeifase zit. De plant blijft net zolang door groeien totdat de dag korter wordt. Bij 18 uur licht, verkeerd de wietplant in de groeifase en bij minder dan 15 uur, gaat de wietplant bloeien en verschijnen er toppen. Hoelang de bloeifase duurt verschilt per soort maar gemiddeld zal de bloeitijd rond de 8 a 12 weken duren.