Zaden bewaren

Hoe moet je wietzaden bewaren?

Wietzaden bewarenWanneer je wietzaden aankoopt, wil dat niet altijd zeggen dat je dadelijk de mogelijkheid hebt om aan het zaaien te gaan. Zeker bij planten die buiten gekweekt worden spelen seizoen en weer een belangrijke rol en is het soms wachten op het juiste moment. Dat is op zich geen probleem, op voorwaarde dat je het bewaren van de zaden juist aanpakt. Er zijn enkele belangrijke regels waar je rekening mee dient te houden, wil je nadien een goeie oogst krijgen.

Cannabis zaden bewaren in de koelkast

De belangrijkste stelregels bij het bewaren van de zaden is een omgeving die droog, koel en donker is. Een mogelijke plek die hieraan voldoet is de koelkast. Hierbij dien je de wietzaden in te wikkelen in aluminiumfolie of in een pot te steken die geen licht doorlaat. Je zet ze bij voorkeur ergens achteraan in de koelkast zodat ze niet met temperatuurschommelingen te maken krijgen elke keer de deur open gaat. Cannabis zaden bewaren in de deur van de koelkast is dus geen goede keuze.

wietzaden bewaren in de diepvriezer

Ook de diepvriezer behoort tot de mogelijkheden voor het bewaren van de zaden. Het grootste verschil met een opslag in de koelkast is het moment van ontkiemen. Indien je zaden ingevroren zijn geweest, dien je ze dadelijk na het ontvriezen te ontkiemen. Bij een bewaring in de koelkast is dit van minder groot belang. Toch is het ook dan aangeraden niet te lang te wachten voor je ermee aan de slag gaat.

Hoe lang kun je cannabis zaden bewaren?

Cannabis zaden die in de diepvries of koelkast worden geplaatst, kunnen tot een jaar bewaard worden zonder dat dit invloed heeft op een goede ontkieming. Het belangrijkste is dat je ze altijd vochtvrij hebt gehouden. Cannabis zaden bewaren op een plek die niet aan deze eis voldoet, heeft geen enkele zin.