Licht, lampen en elektra

Uitgebreid assortiment kweeklampen

KweeklampenBij het kweken van binnenwiet is het gebruik van de juiste verlichting van groot belang. Een goede kweeklamp is immers de basis voor de teelt van gezonde en volle planten met een hoge opbrengst. Om tijdens de groei- en bloeiperiode het beste resultaat te krijgen, kun je kweekverlichting in diverse vormen aanschaffen. Er zijn lampen voor elke fase van de wietteelt en tevens verschillende vormen van kweekverlichting op de markt.

Kweeklampen voor groei- en bloeiperiode

Afhankelijk van het stadium waarin de kweek zich bevindt, hebben wietplanten de juiste lampen nodig. Zo is het aan te raden om in de beginfase, tijdens de groeiperiode van jonge plantjes, een kweeklamp met een zachte, witte kleur te gebruiken. Voor de bloeifase van wietplanten is daarentegen verlichting met een gele kleur het meest geschikt. Hiermee krijg je gegarandeerd een hoogste opbrengst.

Te warme kweeklampen vermijden

LED kweeklampKwik- en natriumlampen die traditioneel voor de teelt van binnenwiet worden gebruikt, hebben een hoog wattage en geven veel warmte af. Met name in kleine ruimtes kan dit nadelig zijn voor je planten. Daarom is het aan te raden om kweeklampen op basis van LED te installeren. Een LED kweeklamp is vooral geschikt voor de groeifase van wietplanten en is ook nog eens zuinig in gebruik.