Potten & kweekbakken

Potten & kweekbakken

PottenWanneer je binnen wiet gaat telen, heb je vanzelfsprekend potten & kweekbakken nodig om je plantjes in te zetten. Er is voor beide wat te zeggen. Het grootste voordeel van een kweekbak is dat je alles netjes bij elkaar hebt staan. Je hoeft maar één keer te bewateren, bemesten, enz. Het nadeel echter is dat alle planten hun voedsel uit dezelfde bodem halen. Een sterke plant zou hierdoor sneller kunnen groeien ten koste van een iets minder sterke plant.

Type potten & kweekbakken

KweekbakkenLet bij de aankoop van de potten & kweekbakken vooral op het type dat je in handen hebt. Er zijn exemplaren die geschikt zijn voor kweken op water en andere die dienen om te kweken op aarde. Gezien ze andere kenmerken vertonen, is het essentieel om het juiste soort pot & kweekbak mee naar huis te nemen.

Grootte pot & kweekbak

Afhankelijk van het aantal planten die je gaat telen, heb je natuurlijk een grotere of kleine pot & kweekbak nodig. Gemiddeld is een pot van 11 liter ideaal voor een volwassen plant. Wanneer je twijfelt of je de juiste grootte pot hebt, vraag dan advies aan de verkoper. Deze kan je verschillende modellen tonen en aangeven welke de ideale afmeting is voor jouw planten.