Bladproblemen

Bladproblemen - waar moet je op letten?

BladproblemenOok bij het kweken van wiet kun je zo nu en dan een bladprobleem tegenkomen. Om de kwaliteit van je wiet te waarborgen, is het van belang dat je de plantjes regelmatig controleert en in de gaten houdt. Controleer de plantjes op gele bladeren, vlekjes of sporen, ongediertes en bekijk of het blad er nog goed uitziet en de wietplant goed groeit. Al deze zaken kunnen een negatief effect hebben op je wiet en soms kun je je hele kweek zelfs kwijtraken. Valt je iets op, doe er dan gelijk wat aan.

Bladproblemen voorkomen

Gezond wietbladDoor de juiste verzorging kan een bladprobleem voorkomen worden. De gele bladeren wietplant wijzen in de meeste gevallen op een voedingstekort. Vul dus de voeding aan en probeer eventueel verschillende voedingstoffen uit om te ontdekken van welk tekort er precies sprake is. Als er vlekjes zijn dan kan dit betekenen dat er een schimmel is of wellicht ongedierte. Laat een specialist in dat geval naar je blad kijken. Zorg ten allen tijde voor voldoende, maar niet teveel voeding, licht en denk ook aan voldoende ventilatie. Zorg er tevens voor dat je plantjes genoeg water krijgen, maar teveel kan schadelijk zijn.

Alle producten die je nodig hebt voor de verzorging van je wietplant kun je vinden van hoge kwaliteit en tegen een voordelige prijs in onze growshop.