Gebruik koolstoffilter

Het gebruik van koolstoffilters

Wiet heeft een zeer indringende en herkenbare geur die snel door buren of omwonenden opgepikt kan worden. Om dit te vermijden en overlast te voorkomen, is het belangrijk de geur te neutraliseren. Een prima manier om dit te doen is door het gebruik van koolstoffilters. Koolstoffilters worden voor de afzuigventilator geplaatst zodat de afgevoerde lucht de ruimte geurloos verlaat.

Werking van de koolstoffilter

Een koolstoffilter bestaat uit een metalen cilinder waarin zich actieve koolstof bevindt. Deze actieve koolstof heeft de eigenschap om geuren op te nemen en te neutraliseren. Wanneer je wiet teelt, kun je erop rekenen dat je drie oogsten gebruik van je koolstoffilters kunt maken voor ze aangevuld moeten worden. Na de derde oogst zal de actieve koolstof verzadigd zijn waardoor de werking mindert. Dit is het ogenblik waarop je de koolstofkorrels dient bij te vullen.

Welke koolstoffilter moet je kopen?

Bij iedere koolstoffilter staat aangegeven hoeveel vierkante meter ruimte erdoor gezuiverd kan worden. Wanneer je dus gebruik van koolstoffilters wilt maken, dien je een model te kopen dat aangepast is aan de grootte van je kweekruimte. Carboriginal brengt koolstoffilters op de markt geschikt voor ruimtes vanaf 250 m³, oplopend tot 3600 m³. Can start al bij een oppervlakte van 150 m³, ideaal voor de beginnende kweker op kleinere schaal die gebruik van koolstoffilters wilt maken.