Bloeivoeding voor wietplanten

BloeivoedingVoeding, licht en water zijn de belangrijkste factoren wanneer je zelf wietplanten wilt kweken. Op het gebied van verlichting en irrigatie zijn talloze mogelijkheden, maar ook wat betreft groei- en bloei voeding heb je veel keuze. Growshops hebben een uitgebreid assortiment met voeding voor wietplanten in elke fase van de groei. Vooral tijdens de bloei zal aan de voeding extra aandacht moeten worden besteed. Het beste is om tijdens de verschillende kweekstadia steeds voeding van hetzelfde merk te gebruiken.

Veranderende voeding in de bloeiperiode

De soort voeding die de planten nodig hebben verandert tijdens het opkweken ervan en het is van belang dat je hierop inspeelt. In de eerste maand hebben je wietplanten voldoende aan water en groeivoeding, maar ongeveer vier tot zes weken begint de bloeifase en is bloeivoeding nodig. Deze bloeiperiode is het belangrijkste stadium en eventuele complicaties hebben een grote invloed op de verdere ontwikkeling en bloei.

Gebruik de juiste bloeivoeding

Om tijdens het oogsten een zo groot mogelijke opbrengst te krijgen, dien je de juiste en voldoende bloeivoeding toe te voegen. De voedselbehoefte neemt met de groei van de plant namelijk sterk toe en daarom wordt in de bloeifase aangeraden om dagelijks voeding te geven. Waar in de groeifase bijvoorbeeld stikstof belangrijk is, moet voor het kweken van grote toppen de voeding in de bloeiperiode stoffen als fosfor en kalium bevatten.