Thuiskweken met een Co2 systeem

CO2 systemenCo2 of kooldioxide is een ongevaarlijk, kleurloos en reukloos gas dat door planten wordt opgenomen en door middel van fotosynthese wordt omgezet in zuurstof. Als thuiskweker kan je de hoeveelheid Co2 in je kweekruimte verhogen, zodat je wietplanten actiever worden en sneller groeien. Daardoor zul je er een minstens 30% hogere opbrengst mee kunnen krijgen. Growshops verkopen verschillende kleine Co2 systemen voor het kweken van wiet.

Wat zijn Co2 systemen?

Het kweken van gewassen met behulp van een Co2 systeem is in de eerste plaats bedoeld voor de professionele tuinbouw. Omdat je er ook het rendement en aantal oogsten op jaarbasis van je wietkwekerij mee kunt vergroten, wordt het tevens gebruikt door hobbykwekers. Co2 systemen bestaan uit een Co2 controller en een Co2 box. Met de controller wordt het kooldioxideniveau gecontroleerd, terwijl de box als CO2 reservoir dient.

Co2 systemen - goedkopere alternatieven

Om wiet te kweken met een professioneel Co2 systeem is niet alleen de nodige kennis vereist, maar moet je tevens een behoorlijk budget hebben. Tegenwoordig kan echter ook met zogeheten tabs extra kooldioxide worden toegevoegd aan een wietplant, waarmee je de groei ervan kunt stimuleren. Door deze tabs regelmatig toe te voegen aan het water ontvangen de planten een extra dosis Co2.