Voeding voor wietplanten

Soorten voeding en mest voor wietplanten

Voeding voor de groei en bloeiVoor het laten groeien en bloeien van wietplanten is naast goede verlichting en voldoende warmte ook het gebruik van de juiste voeding essentieel. Wietplanten groeien namelijk niet alleen op water, maar hebben ook andere stoffen en supplementen nodig. Bij growshops kun je allerlei soorten voeding & meststoffen voor wietplanten kopen. Er zijn diverse merken die producten voor de groei- en bloeifase hebben, maar het is beter om je bij één merk te houden.

Welke mest voor wietplanten?

Als je thuis een gezonde wietplant wilt kweken, bestaan er verschillende soorten mest die je hiervoor kunt gebruiken. Belangrijk is dat de plant de juiste voedingsstoffen krijgt, zoals stikstof, fosfor en kalium. Goede soorten mest voor wietplanten zijn onder andere guano (uitwerpselen van met name vogels), visemulsie (visafval), wormenmest, koeienmest en paardenmest. Al deze meststoffen bevatten meerdere onmisbare voedingsstoffen voor de groei van wietplanten.

Juiste voeding voor wietplanten

Voeding en meststoffenNaast kalium, fosfor en stikstof zijn er ook andere stoffen die nodig zijn om je plant uit te laten groeien tot een vitale wietplant. Zo is magnesium bijvoorbeeld essentieel om het fotosyntheseproces en de aanmaak van eiwitten te stimuleren. Zwavel als voeding voor wietplanten ondersteunt de aanmaak van eiwitten die de groei bevorderen, terwijl ijzer noodzakelijk is voor de bladgroenproductie. Andere belangrijke voedingsstoffen zijn borium, zink, koper, molybdeen en mangaan.

Voedingsstoffen en meststoffen voor cannabisplanten

Net als elke andere plant, heeft cannabis bepaalde voedingsstoffen en meststoffen nodig omte groeien en om een goede oogst te verkrijgen. Voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium (N,P,K) zijn zeer belangrijk voor de wortelgroei, ontwikkeling van de toppen, bloei; en overvloedige opbrengst. Je moet ervoor zorgen dat  de juiste verhouding van de voedingsstoffen en meststoffen tijdens elke groei- en bloeifase van je cannabisplanten zo optimaal mogelijk is. Dit zal zorgen voor een grote oogst!

Ontkiemende fase

Je mag geen voedingsstoffen &  meststoffen in de aarde toevoegen terwijl cannabis zaadjes ontkiemen. Dit kan je cannabiszaadjes in de ontkiemingsfase (eerste uitlopers) ruïneren, want in deze beginfase zijn ze uiterst kwetsbaar. Aarde waar  tomatenplanten hebben gegroeid is zeer geschikt voor de teelt van cannabis zaadjes tot ze klaar zijn om voedingsstoffen en meststoffen te ontvangen. De aarde van tomatenplanten heeft voor de te ontkiemen zaadjes al de juiste verhouding N,P,K

Vegetatieve (groei) fase

Het beste is om een uitgebalanceerde  verhouding van N,P,K in voedingsstoffen en meststoffen te gebruiken tijdens de vegetatieve fase om een sterke groei en rijpheid te behouden. Cannabisplanten kunnen schade oplopen door een teveel aan bemesting, dus ervaren kwekers verdunnen hun voedingsstoffen en meststoffen om ervoor te zorgen dat ze niet te sterk  hun planten stimuleren. Dit om de plant niet te beschadigen.

Bloeifase

Het is niet nodig om de verhouding van de N,P,K  in de voedingsstoffen voor je planten te balanceren tijdens de bloeifase. Echter,  het is raadzaam om een hogere verhouding van fosfor in de voedings- en meststoffen te realiseren voor de cannabisplanten. Hierdoor ontwikkelen de bloemen  prachtig. Extra fosfor zal ook helpen voor het verkrijgen van gezondere bloemen.