Biologische meststoffen

Kies biologische meststoffen voor wietplanten

Biologische meststoffenGezien wietplanten als doel hebben een product op te leveren dat je nadien zult roken of consumeren is het aan te raden zoveel mogelijk met biologische of natuurlijke producten te werken. Zo voorkom je dat er genetisch gemanipuleerd materiaal in je wiet en bijgevolg ook in je lichaam terecht komt. Er zijn verschillende biologische meststoffen voor wietplanten verkrijgbaar in de handel, maar evengoed kun je zelf aan de slag gaan en je eigen biologische mest voor je wietplant ontwikkelen.

Zelf biologische mest voor je wietplant maken

Er zijn verschillende natuurlijke voedingsstoffen die zich lenen tot het maken van biologische mest voor je wietplant. Hierbij kun je denken aan guano. Dit zijn de uitwerpselen van vogels en vleermuizen. Ook wormhoopjes doen uitstekend dienst als basis voor de biologische mest voor je wietplant evenals compost, beendermerg en gewone mest. Idealiter zorg je voor een compostbak of hoop in de tuin die je verder aanvult met een van de bovengenoemde voedingsstoffen. Op deze manier kom je tot een grote hoeveelheid meststof voor je wietplanten die uitgebalanceerd is zoals jij dat wilt en geheel gratis. Daarnaast geeft de compostbak je ook een oplossing voor afval van etensresten.

Biologische meststoffen aanschaffen

Ben je niet in de mogelijkheid om zelf biologische meststoffen voor wietplanten te maken, dan bestaat er de mogelijkheid om ze in de winkel te kopen. Zorg ervoor producten te kiezen die duidelijk aangeven dat ze enkel natuurlijke componenten bevatten. Een voordeel van de aangekochte meststoffen is dat ze klaar zijn voor gebruik en slechts een beperkte opslagruimte in beslag nemen. Meestal moeten ze aangelengd worden met water waardoor je langere tijd toekomt met één bus. Het nadeel is de prijs van de meststof. Deze zal altijd hoger liggen dan wanneer je zelf aan de slag gaat gezien de meeste natuurlijke meststoffen geheel gratis te vinden zijn.