Kweektent

Kweken in een kweektent

KweektentEr zijn heel wat voordelen verbonden aan het telen van wiet met een kweektent. Eerst en vooral is de tent binnen een tijdspanne van tien minuten opgezet. Je kunt dus bijna onmiddellijk aan de slag met het eigenlijke kweken. Wanneer je zelf een kweekruimte moet inrichten, duurt dit meestal heel wat langer. Daarnaast zijn kweektenten ook snel verplaatst of afgebroken. Ze nemen niet overdreven veel ruimte in beslag en kunnen in iedere ruimte gezet worden. Alles wordt geregeld in de tent, dus je hoeft geen rekening te houden met verluchting van de volledige ruimte of lichtregulatie.

Complete kweektenten

Tegenwoordig kun je kiezen voor een complete tent bij bekende merken zoals Secret Jardin, Homebox en Silverbox. Deze kweektenten bestaan uit een box en alle nodige randapparatuur zoals verlichting, ventilatie en temperatuurregeling. Het enige dat je zelf moet voorzien zijn kweekbakken, zaden en een bodem. De complete tent is iets duurder dan een model waarbij je de apparatuur apart moet aankopen, maar je bent er wel zeker van dat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Een kweektent kiezen

Steeds meer spelers brengen kweektenten op de markt in verschillende prijsklassen en kwaliteiten. Ook de goedkopere tenten zien er vaak prima uit. Toch is het aangeraden om te kiezen voor merken als Secret Jardin, Homebox en Silverbox die hun waarde al bewezen hebben en garant staan voor een goede oogst.

Complete kweektenten zijn ideaal voor beginners

KweektentenVoor vele mensen zijn complete kweektenten handig. Je moet enkel de wietzaadjes, de voeding en de bemesting kopen en klaar is Kees. Alle benodigdheden zijn aanwezig en op elkaar afgestemd zodat je zelf geen ingewikkelde berekeningen hoeft te doen. Een complete kweektent is zeker aan te raden voor de beginnende wietkweker. Zo'n kweektent zet je makkelijk op, het kan al in een halve dag. Reken nog een halve dag voor de inrichting. De volgende dag kan je al beginnen tuinieren!

Kwaliteit van een complete kweektent

Het is met complete kweektenten net als met andere producten. Soms koop je beter een iets duurdere variant omdat de kwaliteit daarvan stukken beter is. Dat is ook zo met kweektenten. Niet alleen de tent zelf is van belang, ook de diverse randapparatuur zoals lampen, de ventilator of de klimaatregelaar. Vergelijk goed voor je iets koopt. De uiteindelijke aankoopsom zal vaak iets duurder zijn maar de wiet zal wel uitstekend zijn! Zelf een complete kweektent samenstellen heeft als voordeel dat je kunt experimenteren met verschillende zaadsoorten. Ben je aan uitbreiding toe of moet de kweektent verhuizen? Ook dat is niet het minste probleem bij complete kweektenten. Die breek je even makkelijk weer af om ze nadien gewoon ergens anders weer neer te zetten!