Bodemverwarming

BodemverwarmingBodemverwarming toepassen bij wietkweek

Wietplanten zijn delicate planten en als je een hobbykwekerij voor wiet hebt opgezet, wil je dat de omstandigheden dan ook zo goed mogelijk zijn. De juiste voeding, verlichting en een goede irrigatie- en klimaatbeheersing zijn noodzakelijk om een grotere opbrengst te krijgen. Daarnaast speelt ook bodem verwarming een belangrijke rol, met name voor het stimuleren van de wortelgroei bij jonge wietplantjes. Growshops verkopen diverse producten voor bodemverwarming.

Het nut van bodemverwarming

Jonge en kleine wietplanten zijn tijdens het opkweken ervan bijzonder kwetsbaar voor temperatuurwisselingen en andere klimatologische factoren. Ook een koud kweekmedium, zoals potaarde, kleikorrels of steenwol, kan een negatieve invloed hebben op de groei van een plant. Daarom is het aan te raden om te zorgen voor een bodem verwarming, die het kweekmedium van onderaf verwarmt. Vooral in de koude maanden van het jaar bevorder je zo de groei van gezonde en volle planten.

Bodem verwarming: kabels en matten

Voor het verwarmen van de kweekbodem kun je bij growshops kiezen uit verschillende artikelen. Zo zijn er aardeverwarmingskabels, waarmee je de temperatuur van de grond tot 12 graden Celsius kunt verhogen. Tevens zijn er elektrische matten of pads voor bodemverwarming, die geschikt zijn voor kleinere kweekruimtes en waarmee de grond altijd op temperatuur blijft.