LED spots voor binnenwiet

LED spotVoor de binnenkweek van wiet kun je kiezen uit een groot aantal soorten verlichting en kweeklampen. Naast kwik- en natriumlampen (ook wel bekend als HPS- en MH-lampen), zijn er tegenwoordig ook meerdere soorten LED lampen beschikbaar voor het kweken van wiet. Belangrijke pluspunten die een LED spot heeft boven de traditionele verlichting, is dat deze zuiniger en efficiënter is en minder warmte afgeeft.

Groeien op LED spots

Een LED spot is met name in de beginfase van een wietplant de ideale vorm van verlichting. Dergelijke spots worden dan ook vooral gebruikt als zogeheten 'growspot'. Ze bewijzen tevens uitstekende diensten als lamp voor het bijverlichten van een plant. LED spots zijn verkrijgbaar als 12 watt- en 17 watt-lampen. De beperkte warmte die ze verspreiden maakt ze erg geschikt voor kleine kweekruimtes.

Meer voordelen LED spots

LED spotsDe toepassing van LED verlichting voor de hobbyteelt van wietplanten brengt behalve energiebesparing nog meer voordelen met zich mee. Planten die onder een LED spot of andere LED lamp groeien hebben namelijk ook minder voeding en water nodig. Vergeleken met een HPS lamp heeft een plant onder LED verlichting hiervan 25 tot 30% minder nodig, wat bovenop je besparing op elektriciteitskosten komt.