Perfecte binnentemperatuur dankzij de thermostaat

ThermostaatOm bij het binnen kweken van wiet tot de beste resultaten te komen, dien je voor de beste omstandigheden voor de planten zorgen. Dit betekent niet alleen dat er voldoende licht, water en voeding aanwezig moeten zijn, maar ook dat de temperatuur in de kweekruimte op het juiste niveau is. Om dit te bewerkstelligen kun je bij een growshop kiezen uit meerdere thermostaten.

Thermostaten - de ideale groeitemperatuur

De ruimte waarin je wiet staat mag niet kouder worden dan 16 graden Celsius. Bij een lagere temperatuur zal de oogst minder groot en van mindere kwaliteit zijn. De beste temperatuur om wiet in te kweken ligt tussen 22 en 28 graden Celsius. Thermostaten zorgen ervoor dat het ook 's nachts niet te veel afkoelt (maximaal 6 tot 8 graden).

Ventilatorregelaar met thermostaat

Als je de temperatuur in je kweekruimte op de juiste waarde wilt houden heb je een ventilatorregelaar met een thermostaat nodig. Hiermee kan je aangeven bij welke temperatuur de afzuigventilator in werking moet treden. Zo zorg je ervoor dat het voor je wietplanten niet te warm of te koud wordt. Zeker als je het hele jaar door wilt kunnen kweken, zijn thermostaten onmisbare hulpmiddelen.