Bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen bij thuiskweken wiet

Bestrijdingsmiddelen

Bij het kweken van wiet kan het gebeuren dat je planten worden aangetast door schimmels, ziektes of ongedierte. Wanneer dit het geval is, kan dat grote gevolgen hebben voor de kwaliteit en de opbrengst van je wietplanten. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig te controleren op eventuele aantastingen en indien nodig een bestrijdingsmiddel aan te schaffen. Growshops hebben hiervan een groot aantal varianten op voorraad.

Bestrijdingsmiddelen voor dierlijke plagen

Tot de meest voorkomende dierlijke plagen op wietplanten behoren bladluis, spint, trips en witte vlieg. Voor de verdelging van dergelijk ongedierte zijn verschillende soorten bestrijdingsmiddelen in de handel. Zo'n bestrijdingsmiddel bestaat veelal uit een vloeistof die een paar minuten na het doven van de kweeklampen op de planten moet worden gespoten. Hierbij dienen ook de onderkant van de bladeren en de stengels niet te worden vergeten.

Schimmels en bestrijdingsmiddelen

BestrijdingsmiddelenOmdat schimmels de wietplant niet nodig hebben voor hun voortbestaan, moeten schimmelziektes zoveel mogelijk preventief worden vermeden. Veelvoorkomende schimmelziektes zijn meeldauw en grauwe schimmel en deze kunnen een plant geheel vernietigen. Er zijn diverse preventiemiddelen tegen schimmels verkrijgbaar, maar een goede bodem- en klimaatbeheersing spelen ook een grote rol. Mocht je toch een schimmelinfectie tegenkomen, dan kan je in de growshop het juiste bestrijdingsmiddel kopen.