Het belang van hygrometers

HygrometerEen hygrometer of vochtmeter behoort tot de noodzakelijke materialen wanneer je besluit om wietplanten te kweken. De vochtigheidsgraad waarin je planten gekweekt worden, heeft namelijk een grote invloed op het slagen van je oogst en de kwaliteit van je wiet. Er bestaan verschillende soorten hygrometers waarbij de het eenvoudigste exemplaar enkel en alleen de vochtwaarden aangeeft en de meest complexe onder meer ook gegevens kan opslaan zodat je een historiek krijgt van het klimaat in de ruimte.

Een hygrometer aanschaffen

Welk type hygrometer je koopt, hangt voor een groot deel af van de ruimte waarin je gaat kweken en de schaal waarop je dit doet. In een beperkte ruimte met een stabiel klimaat heb je zeker genoeg aan hygrometers die je een indicatie geven van de luchtvochtigheid op het moment zelf. Indien nodig kan je dan aanpassingen maken in de juiste richting.

Hygrometers met functies

wil je er zeker van zijn dat het klimaat in je kweekruimte altijd optimaal is, dan kun je kiezen voor een meter met extra functies zoals een historiek of alarm. In dit laatste geval krijg je een seintje wanneer de luchtvochtigheid bepaalde grenzen overschrijdt zodat je dadelijk kunt ingrijpen. Zo ben je verzekerd van ideale omstandigheden voor je planten.