Biologische bestrijdingsmiddelen

Gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen

Biologische bestrijdingsmiddelenWanneer je gaat zaaien en planten loop je altijd de kans dat er zich vroeger of later problemen voordoen met je plantjes. Vaak gaat het om ziektes, schimmels of ongedierte. Gelukkig zijn de meeste aandoeningen perfect te behandelen op voorwaarde dat je er snel genoeg bij bent. Bij het bestrijden van kwaaltjes bij wietplanten kun je best zoveel mogelijk gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Op die manier vermijd je om later zelf schadelijke stoffen in je lichaam te krijgen.

Insecten als biologisch bestrijdingsmiddel

Ongedierte op je wietplanten kun je vaak tegengaan door gebruik te maken van insecten die de natuurlijke vijand van het ongedierte zijn. Zo zijn lieveheersbeestjes erg populair bij kwekers van diverse gewassen, maar ook de sluipwesp en de gaasvlieg doen het niet slecht. Heb je last van spint, dan kan je roofmijt inzetten als biologisch bestrijdingsmiddel. Deze kleine rode diertjes zijn zelf onschadelijk voor je planten en zorgen ervoor dat je volledig van de spint afraakt.

Biologische bestrijdingsmiddelen uit een busje

BestrijdingsmiddelenNaast het insect als biologisch bestrijdingsmiddel bestaat natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om klaargemaakte producten te kopen die je kunt toevoegen aan je water of de grond waarin je planten staan. Controleer goed of de producten die je koopt 100% biologisch zijn en volg de instructies die je op de verpakking vindt nauwkeurig.