Toepassingen CO2

Toepassingen CO2 bij wietkweek

CO2 ToepassingenEr zijn verschillende manieren om de opbrengst van je wietplantjes te vergroten. Zo kan je onder meer gebruik maken van CO2 verrijking. Dit houdt in dat er meer CO2 of kooldioxide wordt toegevoegd aan de ruimte en lucht waarin de planten gekweekt worden. Hierdoor hebben de wietplanten meer water en voeding nodig en zullen ze dus tot een groter en voller formaat uitgroeien. Vooral bij kleine thuiskwekerijen kan zo een relatief hoog rendement worden behaald.

Voordelen van CO2 verrijking

De toepassingen van CO2 bij het zelf kweken van wiet brengen naast een opbrengst die per oogst minimaal 30% hoger is nog meer voordelen met zich mee. Omdat de planten sneller volgroeid zijn, is het namelijk mogelijk om per jaar meer oogsten te krijgen. Je moet er wel rekening mee houden dat je de temperatuur en de vochtigheidsgraad van de lucht in de kweekruimte in balans houdt.

Werking toepassingen van CO2

Als je de omgeving waarin je planten staan wilt verrijken met CO2, zul je diverse aanpassingen moeten maken. Tevens moet je je realiseren dat er een aardig prijskaartje aan deze vorm van kweken hangt en dien je er voor te zorgen dat de kweekruimte goed is afgesloten. Daarnaast heb je bij CO2 verrijking een waterairco nodig om het klimaat in je kweekruimte te regulieren.