Autoflowering wietzaden

Autoflower wietzaden

Autoflowering cannabis soorten zijn meestal de zaden van een autoflowering stam gekweekt uit ofwel Cannabis indica of Cannabis sativa en Cannabis Ruderalis. Het derde type van cannabis wordt niet beschouwd als medische aangezien de invloed op de psyche heel anders is bevonden door de medici. Echter, zijn ongebruikelijke eigenschappen brengen heel wat voordelen voor de telers. Cannabis Ruderalis is een stam die groeit in de koude, brede en niet-zonnige gebieden van Midden-Rusland. Het wordt gebruikt in koelere temperaturen en is minder afhankelijk van de lichtcyclus omdat het geëvolueerd is in een gebied waar het zomerseizoen erg kort is.

Autoflower zaden

Deze cyclus heeft de ruderalis planten laten evolueren en als ze beginnen te bloeien negeren ze de licht cycli. Ruderalis heeft een veel kortere stam met een hogere belasting van cannabidol, veel hoger dan in de andere twee typen marihuana. Dezelfde functie wordt ook getransporteerd naar de gefokte planten, het creëren van nieuwe autoflowering soorten. De meeste derivaten worden gemaakt met de Indica, omdat het meer THC bevat dan sativa. Vandaar dat de resulterende "rassen" komen met een verhoogde hoeveelheid van CBD (cannabidol) als THC (tetrahydrocannabinol).Het is de kortste plant in de cannabis familie, 30-60cm hoog en groeit zeer snel.

Wat betekent dit en hoe werkt het?

Ruderalis wordt uitsluitend gebruikt voor de unieke eigenschappen als groeistimulator voor de indica en, hoewel zelden, sativa plantensoorten. De autoflowering planten die uit deze kruisingen komen, bloeien veel sneller omdat ze niet volgens de gebruikelijke licht cycli moeten worden voltooid. Zodra het ontkiemt, groeit het. Het zal automatisch beginnen te bloeien binnen 2-4 weken, terwijl volwassenheid kan worden binnen bereikt in zo weinig als 10 weken.