Gefeminiseerde zaden

Gefeminiseerde wietzaden

Gefeminiseerde wietzadenDe introductie van vrouwelijke cannabis zaden heeft een enorm positief effect op de handel in de afgelopen tien jaar gehad. Heel eenvoudig, gefeminiseerde zaden zijn zaden die alleen vrouwelijke planten produceren, en vandaag de dag zijn in sommige Europese landen deze goed voor ongeveer 90% van de verkoop van zaden.

Het voordeel is dat de kweker zich niet langer bezig hoeft te houden met het probleem van mannelijke planten. Mannelijke planten voor de cannabis kweker, zijn een verspilling van ruimte in de tuin, en een risico voor de vrouwelijke planten. Vrouwelijke cannabis zaden worden geteeld, net als gewone zaden. Ze hebben ook het extra voordeel van het produceren van een uniformer gewas dan gewone zaden.

Voor de ervaren kweker, hebben gefeminiseerde soorten het leven gemakkelijker gemaakt, en voor de beginner zijn ze naast de autoflower wietzaden snel de enige manier om te kweken geworden.

Productie van gefeminiseerde zaden

Er zijn verschillende technieken die in de productie van vrouwelijke cannabis zaden meespelen zoals STS omkering, hormonen en colloïdaal zilver. Elk bedrijf heeft zijn eigen 'recept' en de kwaliteit om gefeminiseerde soorten te kunnen variëren. Terwijl sommige soorten een hogere neiging tot hermafroditisme hebben dan anderen, moeten van goede kwaliteit gefeminiseerde zaden 100% vrij van hermafroditisme zijn. Alleen extreme stress factoren, zoals een onregelmatige licht schema, een afwezigheid van de duisternis of het voeden van intoxicatie, kunnen hermafrodiete planten produceren van goede kwaliteit gefeminiseerd soorten.